pühapäev, 15. detsember 2013

Iga lõpp on millegi uue algus...

...kuigi tuleb öelda, et see kirjutis on arvatavasti ka selle blogi viimane. Arvatavasti.

Kogu kursuse jooksul õppisin eelkõige seda kui oluline on kommunikatsioon. Õigemini, hea ning selge kommunikatsioon, sest infomüra on palju ning et oma mõtteid edastada neile, kellele see mõeldud on, on raskem. Seda mitte ainult müra tõttu, vaid ka informatsiooni rohkuse tõttu. Julgeksin isegi öelda, et liigrohkuse tõttu. Hea kommunikatsioonioskus on vajalik nii era- kui ka tööelus ning see kursus pani mõtlema, et peaks lugema mingisuguseid raamatuid suhtlemise kohta, sest kindlasti pole minu suhtlemisoskus ideaalne. Mõeldud, tehtud ning tänaseks on tänu sõbra soovitusele mul Dale Carnegie "Kuidas võita sõpru ja mõjustada inimesi" juba poole peal.

Kõige keerulisem oli minu jaoks aga õppejõu postitatud ingliskeelsed artiklid. Pean küll oma inglise keelt täitsa heaks ( toetudes riigieksami tulemusele ning purjus õhtutele vanalinnas), kuid need tekstid olid küll väga keerulised. Kohatine spetsiifiline ja akadeemiline inglise keel on ikka midagi muud kui küsida "I'm sorry, do you have a lighter?"

Parimad hetked olid praktilised tööd (nii pere jälitamine poes kui ka kommunikatsiooni pildistamine ühiskonnas). Tunnistan ausalt, kui kuulsin, et peame poodi minema ning perekonda jälitama oli mu imestus suur. Suur oli ka vastuseis sellele ülesandele, kuid ometigi seda tegema pidi. Poes olles üllatusin, kui lõbus see tegelikult oli. Kui lõbus oli koos kahe kursakaaslasega kolme inimest jälitada ning asju niisama poekorvi tõsta, et jälitavatel lihtsalt järel käia ning näha, mis nemad oma ostukärusse potsatavad ning kuidas nad poes käituvad. Vahel võivad ka kõige mõttetuimana näivad asjad üllatada...

Ainus soovitus, mis mul kursuse paremaks korraldamiseks oleks on see, et neid samu raskeid pikki ingliskeelseid tekste ja artikleid võiks ka loengutes lahti võtta ning neid arutada, sest arvan, et ma pole ainus, kelle jaoks need raskeks võisid osutuda. Muidu aga oli kõik tipp-topp, kindlasti tuleb alles jätta nood praktilised ülesanded!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar